KİMYASAL KATKI ANALİZLERİ
Laboratuvarımız, betonların karakteristik özelliklerinin değiştirilmesinde ve geliştirilmesinde önemli rol oynayan bir unsurdur. Doğru katkı ile, priz sürelerinde değişiklikler sağlanabilir, akışkanlıklar uygun değerlere ayarlanabilir. Bu değerlerin daha önceden analitik ve güncel standartlarla test edilmesi üretim sürecindeki karlılığı arttıracağı gibi, deneme-yanılma riskini ortadan kaldıracaktır. Kimyasal katkılar, betonun ayrılmaz parçasıdır.
- Su Azaltıcılar (Akışkanlaştırıcılar): Betonda aynı kıvamın veya işlenebilirliğin daha az su ile elde edilmesini sağlarlar. Taze betonda kullanılan su miktarı azaldıkça betonun dayanımı artar
- Priz Geciktiriciler: Taze betonun katılaşmaya başlama süresini uzatırlar. Uzun mesafeye taşınan betonlar veya sıcak hava dökümleri için yararlıdırlar.
- Priz Hızlandırıcılar: Priz geciktiricilerin aksine, bu katkılar betonun katılaşma süresini kısaltırlar. Bazı uygulamalarda, erken kalıp almada ve soğuk hava dökümlerinde don olayı başlamadan betonun katılaşmış olmasını sağlamak için kullanılırlar.
- Su Geçirimsizlik Katkıları: Sınırlı miktarda hava sürükleyen katkılardır ancak yerine yerleşmiş betonun su sızdırmazlığının sağlanması uygun yerleştirme tekniğinin iyi bir şekilde yapılmasına bağlıdır. Bazı betonlarda birden fazla katkı türü birlikte kullanılabilir. Ancak bu katkıların birbirlerinin etkilerini bozmadıkları denenmelidir. Kimyasal katkılar, yukarıda bahsedilen etkilerinden dolayı bütün inşaat sektöründe betonun ayrılmaz parçası olmuştur.
Laboratuvarımız, bu ön bilgileri sağlıklı bir şekilde edinebilmeniz için bir dizi analiz ve test yapmaktadır. Tarafsız, bağımsız ve yetkin personellerimizle gerçekleştirilen analizlerde sektörde 25 yıllık deneyimle hizmetlerimize devam etmekteyiz. Bu süreci ele alırken, güncel standartlar ve destekleyici teknolojik ekipmanlarla gerek enstrümental gerek yaş metotlarla kimyasal ve/veya fiziksel özelliklerini raporlandırıyoruz. Ulusal ve Uluslararası Yöntemlerle (TSE, ISO, ASTM vb) enerji maddelerine ilişkin gelişmeleri takip ediyor ve uyguluyoruz.